Tehokas ja edullinen aurinkolämmitys

Aurinkokeräimet tuottavat ilmaista lämpöenergiaa Suomessa jopa yhdeksänä kuukautena vuodessa.

Luonnollista lämpöä auringosta

Aurinkolämpö on luonnollinen ja järkevä lämmitysmuoto.
Se on edullinen rakentaa ja ylläpitää, ja tuottaa Suomessakin energiaa jopa 9 kuukautta vuodessa.

Aurinkolämpö soveltuu niin kotitalouksiin kuin vapaa-ajan asunnoille. Se voidaan yhdistää kaikkiin vesikiertoisiin lämmitysmuotoihin. Aurinkolämpö toimii hyvin myös lämpimän käyttöveden tuottajana.

Toimintaperiaate

Aurinkokeräimen talteenottama lämpöenergia siirretään välitysnesteen avulla talon lämminvesivaraajaan. Näin auringon energialla voidaan lämmittää taloa.

Voidaan käyttää myös ns. hybridivaraajaa, jolloin käyttövesi esilämmitetään samassa varaajassa. Näin saadaan huomattavat säästöt sekä talon lämmityksessä että lämpimän käyttöveden tuotossa.

Tyhjiöputkikeräin

Aurinkokeräimiä on kahta eri tyyppiä, tasokeräin ja tyhjiöputkikeräin. Suomen oloihin sopii hyvin tyhjiöputkikeräin. Se alkaa tuottaa lämpöenergiaa heti kun aurinko alkaa paistaa. Se siis toimii heti valosta, ei tarvitse edes olla paljon lämpöä. Siksi sillä saadaan tuottoa jo alkukeväästä ja vielä soppusyksystä.

Lasisessa tyhjiöputkessa on kaksikerroksinen rakenne. Ulompi putki on sisäpinnaltaan musta, ja se lämpenee ottaessaan vastaan auringon säteilyä. Kuparisessa sisäputkessa on lämmönkeruunestettä. Neste nousee lämmetessään ylös, luovuttaa lämmön edelleen siirtoputkeen, ja jäähdyttyään laskee taas alas jolloin kierto alkaa alusta.

Suomessa toimivaksi testattu

Suomessakin aurinkolämmitys on varteenotettava vaihtoehto, sillä meillä on täällä paljon valoa. Ns. aurinkotunteja on Etelä-Suomessa 1800 - 2000 vuodessa, kun esimerkiksi Los Angelesin lukema on noin 2050.

Esimerkiksi yllä olevan valokuvan järjestelmä tuottaa parhaimmillaan lämpöenergiaa noin 28 kWh vuorokaudessa. Tällainen määrä riittää tuottamaan 500 litran vesimäärälle 45 asteen lämpötilaeron, eli esimerkiksi nostamaan lämpötilan viidestä 50 asteeseen. Kahdella keräimellä 300 litran varaajassa vastaava tuotto nostaisi lämpötilaa 40 astetta.

Hintaesimerkki 4 keräimellä

  tuote hinta  
  aurinkokeräin 18 tyhjiöputkea, 2,2 m 2 +kiinnikkeet x 4 kpl
pumppuryhmä ja ohjain
putket ja muut tarvikkeet
5200 €  
  asennustyö 1 300 €  
       

Hintaesimerkki 2 keräimellä

  tuote hinta  
  aurinkokeräin 18 tyhjiöputkea, 2,2 m 2 +kiinnikkeet x 2 kpl
pumppuryhmä ja ohjain
putket ja muut tarvikkeet
3800 €  
  asennustyö 900 €  
       

 Edullinen aurinkolämpö

Säästää jopa 60 % käyttöveden lämmityksestä
Säästää jopa 10 – 15 % lämmityskustannuksista
Ympäristöystävällinen ja saasteeton
Ilmainen ja ehtymätön energia
Alhaiset käyttökustannukset
Helppo asentaa
Yksinkertainen rakenne, pitkäikäiset komponentit
 

Varaajat

Tuomme maahan korkealaatuisia ja edullisia Saksassa valmistettuja energiavaraajia. Varaajissa on vankka ja asennusystävällinen rakenne, ja ne on tehty DIN 4753-normin mukaisesti. Monipuoliset liitännät, sisäänrakennettu aurinkokierukka sekä käyttöveden lämmityskierukka. Myös muita malleja on saatavilla, kysy lisää!